Jednou z nejvýhodnějších stavebních technologií je modulární výstavba

Home Aktuality Jednou z nejvýhodnějších stavebních technologií je modulární výstavba

Při stavbě domu s výběrem vhodné stavební technologie a materiálů souvisí nejenom celková cena stavby, ale také kvalita domu, jeho trvanlivost a energetická efektivita. 

Proč je tradiční cihlová metoda výstavby již minulostí?

I když byla v minulosti velmi populární, existuje zde spoustu nevýhod. Jednou z hlavních je pomalejší tempo výstavby. Vzhledem k tomu, že se cihlové zdi staví postupným vrstvením s využitím velkého množství spojovacího materiálu, je velmi náročná na spotřebu vody a technologický čas vysychání. To může trvat několik týdnů. Další je větší množství materiálu, který je potřebný k výstavbě cihlového domu. To znamená, že cihlová výstavba je obvykle dražší než jiné stavební technologie. Zároveň může být nevýhoda nižší energetická efektivita domu, zejména pokud nejsou cihlové zdi dobře izolovány.

Jednou z nejvýhodnějších stavebních technologií je modulární výstavba. Proč?

Jednou z největších výhod je rychlost. Modulární domy jsou předem navržené a připravené k montáži, což umožňuje snadnou a rychlou výstavbu. Díky tomu se do domu lze nastěhovat dříve než při klasické cihlové výstavbě, což ušetří nejenom čas, ale také peníze za pronájem náhradního bydlení.

Další výhodou je flexibilita v návrhu a plánování. Domy jsou navržené tak, aby bylo možné je snadno přizpůsobit potřebám zákazníka. Je možné si vybrat z různých designů a velikostí domů a přizpůsobit je individuálním potřebám a představám rodiny.

Další výhodou je ekonomická výhodnost. Domy postavené naší technologií jsou levnější než domy postavené klasickou cihlovou výstavbou. To je způsobeno faktory, jako je například rychlost výstavby, menší množství materiálů potřebných k výstavbě a nižší náklady na pracovní sílu. Modulární domy také umožňují jednoduché rozšiřování domu. 

Zajímá Vás více? Nebojte se nám napsat zprávu nebo e-mail na info@smart-module.cz